Hvor blir ansatte plassert?

Hvor blir ansatte plassert?

Kunstig intelligens tar jo bare over verden mer og mer. Utviklere lager selvkjørende biler og busser, døgnåpne butikker uten ansatte, og kassapunkter hvor man kan scanne inn varene og betale selv. Også mange løsninger i ulike firmaer, som timelister og fakturaer som gjøres av roboter.

Jo lengre teknologien kommer, jo færre arbeidsplasser blir det. Hvor skal da disse ansatte jobbe? Man må jo prøve å finne nye stillinger til ansatte men det blir jo vanskeligere og vanskeligere. Når busser blir selvkjørende blir jo alle bussjåfører arbeidsledige, og det kan bli vanskelig å finne jobber til så mange ansatte som det er på en busstasjon.

Som jeg skrev i forrige anlegg jobber jeg litt i en bedrift som heter Propell. her selges det løsninger med kunstig intelligens, dette for at det skal bli enklere og mer effektivt for bedriftene å utføre ulike oppgaver, som inngående faktura. De som da jobber med regnskap mister jo en av sine oppgaver. og til slutt vil det ikke være brukt for ansatte til å gjøre regnskapet i bedriftene. Dette har jeg tenkt på når noen har kjøpt løsningen som vi selger.

Arbeidsledighet

https://forskning.no/arbeid-okonomi/seks-mennesker-mistet-jobben-for-hver-nye-industrirobot/353773

Det at så mange mistet jobben og ble arbeidsledige på grunn av robotisiering er skremmende, fordi verden får flere roboter jo lengre frem i tiden vi kommer. Derfor er det også noen utdanninger man ikke burde ta, som for eksempel kjørnskolelærer. Selv om bilene ikke er selvkjørende enda, vil de bli det en gang i tiden, og man kan ikke være sikker på når de blir det. Kjøreskolelærer kan derfor være en usikker utdanning, med tanke på at det i løpet av fremtiden vil være biler som kjører av seg selv og da trenger man jo heller ikke førerkort for å sitte på.

https://blogg.kantega.no/selvkjorende_biler/

Det er skummelt at vi bare kommer lengre og lengre med roboter, og at flere mister jobbene sine fordi de blir overtatt av den kunstige intelligensen. Man må jo finne nye jobber og jeg mener arbeidsgiver burde hjelpe de ansatte med å finne nye jobber om de blir sagt opp på grunn av den kunstige intelligensen.

forskning.no: https://forskning.no/arbeid-okonomi/seks-mennesker-mistet-jobben-for-hver-nye-industrirobot/353773

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.