Vipps – En digital plattformtjeneste

Vipps – En digital plattformtjeneste

Det å håndtere betaling har utviklet seg mye. fra å betale med mynter, til å betale med sedler, fra sedler og mynter til kort, og nå i nyere tide utviklingen av vipps. En plattform hvor man kan sende eller motta penger via telefonen.

Men hva er egentlig vipps?

Vipps er en norsk betalings- og id-løsnings plattform, som eies av DNB. Dette er en tjeneste som tilbyr privatpersoner med smarttelefoner muligheten til å sende hverandre penger ved hjelp av telefonnummer. Man skriver inn telefonnummeret og sender penger til mottakeren, altså en enkel måte å gjøre opp for seg.

Enkelt og effektvit for alle og enhver

Vipps er en app som gjør hverdagen enklere for alle. Om man skylder penger og mottaker venter på pengene, kan man enkelt sende en påminnelse på vipps, deretter kan den som skylder godkjenne påminnelsen og pengene blir sendt. Vipps kommer over på mottakers konto med en gang, noe som er veldig bra, i forhold til å måtte overføre via nettbank, da det kan ta opptil flere dager.

Vipps for bedrifter

Jo lengre vi kommer, jo flere benytter seg av vipps. Nå i det siste har flere butikker lansert vipps på sin betalingsautomat. Som for eksempel Rema 1000. Har du glemt kort eller kontant, men har med mobilen kan man enkelt betale med vipps via kortautomaten. På kortautomaten får man opp et alternativ hvor man da velger vipps, deretter scanner du qr-koden på kortautomaten med din vippskonto, og betaler.

Vipps gjør det lettere og letter for alle brukere. Det å glemme lommeboken hjemme er ikke lenger ett problem.

Mobilepay

Mobilepay er en lignende løsning som ble utviklet av Danske bank i 2013, denne løsningen kom til Norge i 2015, samme året som vipps, men i forhold til vipps ble denne løsningen «lagt ned» i 2018. Vipps ligger på toppen i sitt marked og det er vanskelig for andre å komme inn og bli like populære som DNB’s løsning. Derfor ble ikke Mobilepay noe populært her i Norge, og vipps styrer nå.

Vipps

Mobilepay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.