Hvordan opprette kampanje i Google Ads

Hvordan opprette kampanje i Google Ads

Google er et nettsted som bruker av mange mennesker over hele verden. Mange bruker Googles søkefunksjon til å finne restauranter i nærheten, ulike aktiviteter i landet de ferierer i, oppskriften på en kake eller joggesko om de gamle er utslitt. Brukere som bruker google til å søke seg frem til ulike varer og tjenester er en viktig målgruppe å være synlige for. Google Ads er et verktøy for å hjelpe bedriften din med å få flere til å ringe deg, flere besøk på nettsiden og oppnå flere besøk i fysisk butikk. Jeg skal nå stegvis gi dere en enkel oppskrift på hvordan dere kan bruke Google Ads.

Hva er Google Ads?

Google Ads, også kalt Adwords er Googles annonsesystem. Ved hjelp av denne tjenesten kan du som annonsør nå brukere som aktivt leter etter produkter og tjenester som du selger, via søkeord, eller interesse personen har vist ved tidligere atferd og interesser. Man kan i google også velge ut hvor i landet du vil gjøre annonsen din synlig, så om du for eksempel skal annonsere for en nettbutikk med klikk og hent funksjon, kan man snare inn annonsens geografiske område til kun i rimelig avstand fra den fysiske butikken. Du kan i Google Ads sette opp shopping-annonser, YouTube-annonser, søkeannonser, bannerannonser, gmail-annonser, doscoveryannonser og app-annonser. Annonsører får i Ads muligheten til å vise annonser i søkemotoren når man søker etter bestemte søkeord, og denne typen annonsering kaller vi «betalt søk. Du kan skape umiddelbar effektiv uten å måtte jobbe for det over lengre tid, ved hjelp av Google Ads.

Hvordan komme i gang?

Steg 1 – Hva er hovedmålet med annonseringen? Aller først må du opprette en kampanje og velge ditt hovedmål med annonseringen. Du velger her det som passer best ut ifra hva målet med annonsen er.

Steg 2 – Betjener du kunder i området ditt? I dette steget huker du av for hvordan du betjener dine kunder, dette ut ifra hva som passer for din bedrift.

Steg 3 – Oppgi bedriftsnavnet ditt. Her skal kun navnet på butikken skrives inn. Jeg lager nå et eksempel med min gruppes nettbutikk.

Steg 4 – Hvilken nettside sendes folk til når de klikker på annonsen din? Her legger du ved URL til nettsiden din.

Steg 5 – Google går igjennom nettsiden din, og du kan her se hvordan nettsiden ser ut på mobil og datamaskin etter de har klikket seg inn via annonsen.

Steg 6 – Legg til de sidene du vil spore. Du kan her velge ut de ulike målene som du vil analysere.

Steg 7 – Her skriver du inn annonsetekst. Du er nå kommet så langt at du skal fylle ut annonsetekst. Alt fra overskrift til beskrivelser som du vil ha med i annonsen. I boksen til høyre ser ut en forhåndsvisning av hvordan annonsen vil se ut etter som du fyller inn informasjonen. Det er viktig å få frem brukers fordeler og behov, for å skape nysgjerrighet.

Steg 8 – Legg til søkeordtema. Legg inn de nøkkelordene du mener folk vil søke med, de vil da få opp din annonse, om de bruker disse ordene.

Steg 9 Sørg for at annonsen din vises på de rette stedene. Du skal i dette steget velge døde områdene du vil at din annonse skal vises i, i vår nettbutikks tilfelle vil det været mest rimelig å kun vise annonsen for de som er i nærheten av nettbutikken fordi den fysiske butikken kun tilbyr klikk og hent.

Steg 10 – Sett budsjett. Google Ads er basert på en PPC-modell, som betyr at du kun betaler når noen klikker seg inn på annonsen din, ikke når annonsen vises. Du kan her angi hva du maksimalt er villig til å betale per klikk, samtidig som det er mulig å stoppe kampanjen om du vil. Du er heller ikke bundet til å bruke et minimumsbeløp.

Steg 11 – Se over kampanjen om alt stemmer. Du ser i tillegg hvordan kampanjen kommer til å se ut når den publiseres.

Steg 12 – Bekreft betalingsopplysninger. Du er nå strakt i mål med din første google annonse, det er kun betalingsmetode som gjenstår, før du kan sende inn annonsen og gjøre bedriften din synlig for hele verden om du vil.

Dette var en kjapp gjennomgang av hvordan du bruker den ekle versjonen av Google Ads.

Kilder:

https://no.wikipedia.org/wiki/AdWords

Skjermdump fra Google Ads

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *